Information och priser
Fjärils-ägg och -puppor

Ägnsnätfjäril

Ängsnätfjärilen (Melitaea Cinxia) är en söt liten fjäril som är mycket lätt att föda upp. Det är dessutom en hotad art så här kan man göra en bevarande-instats för miljön. Ursprunget för dessa är Göteborgs norra skärgård. Om man vet med sig att man har populationer i närheten där man bor (ses lättast på Artportalen) bör man inte släppa ut fjärilarna förutom om man bor nära ursprungsplatsen där de är genetiskt lika.

Värdväxter är svartkämpe (Plantago Lanceolata) eller axveronika (Veronica Spicata) . Svartkämpe hittar man som vild på de flesta platser.

Fjärilarna föds enklast upp i en liten bur (ca 3 x 3 x 3 dm) med nektarblommor och värdväxt med ca 10 fjärilar i varje bur. Man kan också ha liten bomullstuss indränkt med socker lösning (1 del socker + 10 delar vatten som kokas) som läggs på burens tak.

Larverna är svarta och lever i grupp (i ett spunnet nät när de är små). De övervintras utomhus som larver och vaknar till liv redan i februari i den första vårsolen. Buren måste stå på en solig plats då larverna kräver värme för sin matsmältnings skull. Genom att de är svarta och håller ihop i grupp får de upp temperaturen ytterligare.

Priser Ängsnätfjäril (exkl. porto och förpackning):


Inte tillgängligaTill startsida


© Copyright, Anders Eliasson, Öjersjö Sweden, 2010

Information och priser


Makaonfjäril

•Ägg och puppor

•Värdväxter - fröer


Ängsnätfjäril

• Puppor


Order, leverans och råd


Fjärilsuppfödning Makaonfjäril – snabbkurs

Butterfly Garden Gallery